Contemporary country house in Saint-Étienne-du-Grès

Info

Situated in the middle of a superb garden that has been wonderfully well kept for many years, this country house underwent a complete renovation, during which only the outer envelope was preserved. The two stories were entirely reorganised. The ground floor benefits from a long south-facing façade making it possible to create a series of adjoining rooms and thus flood the living spaces with light.

Mas contemporain à Saint-Étienne-du-Grès : croquis

The depth of perspective is unexpected, while the interior seems to naturally extend into the garden. The terraces, protected by canopies (to the south and the west), also add to the impression that interior and exterior are one.

Materials and shades were chosen to match, and this harmony contrasts with the singular and distinguishable rooms created inside the house, such as a living room with TV that extends onto a covered terrace, an office-library, etc.

Each element, apart from the furniture carefully selected by the owners, was created bespoke by our craftsmen, who followed our detail drawings.

Location: Saint-Étienne-du-Grès
Net floor area: 510 m2
Completed in 2017
Projet duration: 10 months